ARXIPÈLAG DE SAN BLAS, PANAMÀ

El capità del veler va decidir que finalment marxaríem de Cartagena de Indias un dia més tard del previst, tot i que ja ens havíem retardat nou dies! Ja no venia d’un… El ritme del capità denotava que estava totalment integrat al ritme colombià però hi havia un petit detall que el delatava… parlava català i era de Sant Cugat. Ahorita farem això, ahorita farem allò… i aquest ahorita es convertia en hores i hores… i és que aquí tot va així.

El pas de Colòmbia a Panamà amb veler no és un capritx. És una de les úniques maneres que hi ha per salvar el pas del Tapón del Darién, una barrera natural impenetrable que interromp la carretera Panamericana. La selva i les FARC són els principals perills que fan d’aquesta zona un lloc totalment inaccessible.

Onze persones i una moto en un veler. Els dies de creuer per l’Atlàntic pintaven més a un “gran hermano” que no pas a un viatge de relax. Vam sortir de Cartagena esquivant la muralla submarina que els espanyols van fer per defensar la ciutat. La primera parada seria al cap de gairebé 30 hores a Cayos Holandeses, una de les illes que formen el magnífic arxipèlag de San Blas a Panamà. Per sort el mar estava força tranquil, El bany en ple oceà, allunyat de les zones de les illes, era sota la nostra responsabilitat, ja que no seria estrany la visita d’algun tauró. Ningú es va atrevir a tirar-se a l’aigua. Quan vam arribar a la primera illa ja ens vam quedar bocabadats. Visita al fons marí amb ulleres i el tub ens va fer descobrir coralls, peixos de colors, aigua transparent i tranquil·litat absoluta.

El dia següent arribàvem al paradís, l’illa de Chichimey, una de les illes de la tribu kuna que habita per la regió. Dofins i més dofins, estrelles de mar, rajades, cargols, vaixells enfonsats, sorra blanca, palmeres i cocos. L’únic temor consistia en tenir la mala sort que et caigués un coco al cap mentre llegies un llibre a sota d’una palmera. Un lloc espectacular.

Després de passar pel despatx d’immigració a l’illa d’El Porvenir, vam arribar a Puerto Lindo. Havíem passat uns dies en unes illes de somni!

Clica la foto per veure la presentació:

4 responses to “ARXIPÈLAG DE SAN BLAS, PANAMÀ

 1. Renoi, quines illes més espectaculars. Quina pau. Quin relax.
  Ens ha recordat les platges de sorra blanca de Austràlia.
  Aquesta travessa amb veler us haurà servit per carregar piles.
  Raquel, la foto en la que estàs asseguda a la platja, mirant l’horitzó, és una delícia.
  Ens veien aviat. MUÀ, MUÀ, MUÀ…………………………………….

  MAMA i JOAN.

 2. uaaaa! quines fotos més xules! tinc unes ganes de que faci calor per poder anar a banyar-me, ara res a veure clar!
  un petó,
  Berta

 3. Hem sembla que la moto les ha vist de tots colors al llarg del viatge i ha estat la peça fonamental per poder fer aquest magnífic viatge que està a punt de finalitzar.
  Fins aviat!!!
  Papa

 4. Jaumot "nàufrag voluntari"

  Vosaltres a platjes paradisíeques i servidor envoltat de muntanyes a Andorra, això si que és un contrast!
  Aquest cop no heu aconseguit fer-me tanta enveja com amb el Perito Moreno. Aquest estiu tornem a Réunion amb el circ i allà també hi ha unes platjes coral.lines semblants. De totes maneres l’ambient i la tranquil.litat no són exactament el mateix. Trobo que és un bon lloc per naufragar i que no et vinguin a buscar.
  Gràcies per ser com sou i per redimir-me (en part) de la meva internetofòbia.
  Una gran (que dic gran, enorme!) abraçada
  Fins ben aviat!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s