DOCUMENTACIÓ

DOCUMENTACIÓ PERSONAL

 DNI, Passaport i Visats. Per la planificació del viatge, hem cregut convenient tramitar els visats de diferents països abans de marxar.  Concretament els visats a tramitar són el de Rússia, Kazakhstan, Kirguizistan, Xina, Pakistan, Índia i Nepal.  Cada ambaixada i consolat és un món a part i la burocràcia no acostuma a ser gaire ràpida. 

 Permís de conduir internacional.  És necessari per poder conduir temporalment per països que no siguin membre de la Unió Europea i que no hagin adoptat el model de permís previst en els Convenis de Ginebra o Viena.  El document consta d’una coberta o cartolina de color gris en forma de tríptic i 16 pàgines, en les quals, en diferents idiomes (espanyol, alemany, anglès, francès, italià, portuguès, àrab i rus) consten les dades personals del titular i dels permisos que es tenen.  És vàlid per un any i no és vàlid per conduir al país des del qual és expedit.

 Certificat internacional de vacunacions.  La realització del viatge va lligada a vacunacions. En alguns casos són una mesura important de prevenció d’algunes malalties infeccioses, i en d’altres, hi ha vacunes que estan sotmeses a reglamentació internacional, de manera que en alguns països ens poden exigir el Certificat Internacional de Vacunació, i és el cas de la febre groga, que només s’administra en Centres de Vacunació Internacional autoritzats.  Les vacunes més comuns també inclouen la poliomelitis, febres tifoides, antitetànica, hepatitis A i B o la profilaxi contra la malària.

 Assegurança de viatge.  L’assegurança d’assistència a l’estranger ha de cobrir despeses derivades de malaltia, accidents o qualsevol altra incidència sanitària que pugui donar-se al lloc de destí o durant el desplaçament (hospitalització, medicines, repatriació…)  També pot cobrir despeses derivades de robatori, responsabilitat civil, pèrdua d’equipatge…

 DOCUMETACIÓ DE LA MOTO

 Carnet de passages en douane.  El carnet és una garantia internacional pel total dels aranzels, en cas que el vehicle no sigui reexportat (de retorn) al seu país d’origen.  En definitiva, el seu objectiu és que no et venguis la moto en un país estranger.

Aquest document és expedit en exclusiva pel RACE, i per la seva obtenció és necessari un aval bancari pel valor aproximat de la moto.  Un cop aconseguit l’aval, aquest es lliura al RACE, qui el custodia fins la devolució del carnet degudament segellat.  Aquest carnet consta d’unes trenta pàgines mida dina4, cada pàgina de les quals està dividida en tres parts.  A l’entrada de cada país, les autoritats duaneres han de segellar dos terceres parts de la pàgina i se’n queden una, i a la sortida han de segellar les dos restants i es queden la de sortida. D’aquesta manera, cada pàgina del carnet ha d’estar correctament segellada a l’entrada i a la sortida de cada país, o en cas contrari implicarà la no devolució de l’aval bancari.

 Assegurança de la moto: carta verda.  La Carta Verda també és coneguda com la Carta Internacional d’assegurances de vehicles de motor. És un document que acredita que el vehicle disposa d’assegurança de Responsabilitat Civil en els països que figuren en el propi document i que han signat un acord específic. El seu nom es deu al ser imprès en paper verd.  Tot i així, aquest document no és vàlid per diversos països, en els quals t’obliguen a tramitar una assegurança específica a l’entrada al país.  Curiosament, també hi ha la carta rosa, marró i taronja, però no són necessàries pels països que tenim previst visitar.

 I per facilitar la renovació en cas de pèrdua de documents, és important portar fotocòpies plastificades, digitalitzats i documents escanejats i penjats online.

2 responses to “DOCUMENTACIÓ

  1. Hola Me llamo Sergio y vivo en Las Islas Canarias, veo que estan muy bien preparados para este viaje increible que estan haciendo, por o cual los felicito y les digo que me dandan cierta envidia ( Sana por supuesto ) pero tambien disfruto mucho siguiendo su aventura.
    Me gustaria hacer como ustedes un viaje solo por Argentina, ustedes me pueden informar donde se averiguan los tramites de cada pais, por ejemplo el seguro y otras documentacion necesaria. Un saludo y gracias

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s