PELS MOTERUS MÉS FRIKIES

L’Africa Twin és una moto que porta molts anys sent per molts i moltes la reina de les motos trail, i a més és una moto que tant et permet anar a treballar, fer un tomb, la volta al món o guanyar un Dakar.  Els seus principis es remunten a l’any 1986, quan van guanyar el primer de quatre Dakars consecutius.

           

 I des d’aleshores fins ara ha anat patint modificacions i millores fins a l’últim model que es va deixar de comercialitzar al 2002, una llàstima. Si voleu més història sobre el tema podeu veure-ho a http://atce.mforos.com/1569248/7348169-historia-de-la-africa-twin/?marcar=historia

 Tot i ser una bona màquina té alguns punts febles que gràcies a la gent del Foro AfricaTwin hem pogut conèixer i resoldre el millor possible:

 Regulador de tensió: és l’encarregat de subministrar energia a la moto, procedent del motor, a una tensió el més constant possible i amb corrent continua. El problema ve quan ha de donar menys tensió de la que li arriba i per perdre la “sobrant” s’escalfa fent que en ocasions doni problemes que poden anar des d’una baixada de tensió, se’ns pararia la moto, o una pujada greu que ens cremaria parts importants com ara la centraleta. És per això que vam canviar per un altre model que no s’escalfa tant.  La comparativa de tensions és aquesta.

  Abans Després
Rel.sense llums 14,8 V 14,5 V
2000 a 5000 rpm s/l 14,4-14,5 V 14,5 V
Rel a/l 12,8-13 V 13,5 V
2000 a 5000 rpm a/l 13,5 V 13,5 V

Bomba de benzina: pel que sembla donen problemes els contactes que activen la bomba i s’acaben fonent, la solució ha estat posar un diode i un condensador adequadament per tal de reduir la guspira dels contactes al mínim. Les dades i magnituds dels components surten del foro.  De fet la bomba de benzina que portem és nova perquè l’antic propietari la va canviar perquè va cascar als 20.000 Km. Esperem que duri l’invent.

Ventilador: s’ha instal·lat un interruptor que permet activar el ventilador del motor abans que l’agulla de temperatura arribi a la zona vermella, d’aquesta manera evitem que el motor s’escalfi en excés quan les temperatures exteriors estan al voltant del 40ºC.

Preses de 12 V: n’hem instal·lat dues una directe a la bateria, amb un interruptor amagat, per poder carregar la bateria si cal i una altra que dóna corrent quan la moto es posa en marxa; servirà per carregar mòbil, portàtil, bateries …

Defenses: eviten danys a la moto en cas de caiguda, imprescindibles quan el pilot fa 1,67m i la moto pesa vora els 300 Kg.

Protector de fars: en cas que una pedreta malparida vagi contra els fars evitarà que es trenqui l’òptica, l’amic Adrià ens va ajudar a fer-ne un de metacrilat però com a bon cagadubtes temia que es ratllés, així que gràcies al Carles n’hem fet un d’inoxidable.

Maletes: n’instal·lem dues de laterals d’alumini i una superior de plàstic. Les laterals d’alumini perquè no petin en cas de caiguda i la superior de plàstic que dona més capacitat de càrrega que una superior d’alumini. En total 140 l de capacitat i un màxim de 30 Kg per no cascar el xassís. A més a més es munta una funda de dipòsit que permet enganar-hi una motxilla amb el porta-mapes.

Reforços: es reforça el xassís per un parell de punts clau i també la safata de la maleta que ja venia trencada d’origen, l’Adrià també a participat en la guerra química contra la safata.

Cavallet central: Imprescindible per fer manteniment de manera còmode a qualsevol lloc, no el farem servir per aparcar perquè amb la moto carrega és moooolt difícil de posar!

El vam instal·lar entre els dos i pensàvem que no podríem…  Senyors enginyers de cavallets centrals: a les instruccions no diu que calgui una BobCat per tensar les refotudes molles!

Ampliació de la base de la pota de cabra: Qui no ha hagut de buscar una fusteta o una pedra per deixar la moto en un lloc tou? Doncs per això ampliem la base de la pota de cabra per poder deixar la moto sobre gespa, terra …

Protector disc posterior: la moto porta de sèrie un plàstic que protegeix el disc posterior de pedretes o de fang, però hem llegit que a força de petits copets aquest protector acaba trencant-se, per tant, simplement li hem posat un reforç amb alumini que el farà més resistent.

Reglatge de vàlvules: s’ha fet un reglatge una mica obert que hauria de permetre fer el màxim de quilòmetres abans de tornar-ho a revisar. Aquí han actuat les mans de l’Agustí i l’Isma, professionals d’Honda Granollers.

Carburació: era important revisar la carburació ja que la mescla era una mica rica en benzina, així la moto queda rodona i el consum normal (6 o 7l/100Km), altra vegada gràcies a l’Agustí i a l’Isma, d’Honda Granollers.

Forquilla: es canviaran les molles de les forquilles per unes de noves, més progressives i dures. L’oli també es canviarà.

Rodes: repassar la tensi dels radis. Pel que fa a les cobertes seran noves al sortir.

Caixa d’eines: per aprofitar tot l’espai de la moto, i tenint en compte que l’espai és limitat, hem construït una caixa amb alumini, que col·locarem en el “cubrecarter”, i que ens facilitarà l’accés al material i no ens restarà espai de les maletes.

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

4 responses to “PELS MOTERUS MÉS FRIKIES

  1. Podrias poner alguna foto del “portamaletas” en el cubre carter. Es una buena idea, lo veo interesante. Gracias.

  2. Hola Manuel,
    Hemos colgado un par de fotos para que te hagas una idea.
    Saludos!

  3. Soc mes de BMW pero reconec que l’Africa es una GRAN MOTU!

    EndevaaaaaaannnnnnnT!

Deixa un comentari