L’ÚLTIM VÍDEO DEL JOC

1 d’abril de 2012, Puerto Viejo de Talamanca, Costa Rica, a la nit. Engeguem l’ordinador, introduïm el pen drive i escollim la carpeta corresponent, en aquest cas és la d’abril, a dins de la qual només hi ha un arxiu. El cliquem. Aquest cop el vídeo és llarg. Dura més de 12 minuts. Comencen a sortir les imatges i ens canvia la cara. Somriem. Il·lusionats mirem el vídeo amb deteniment des del primer segon fins a l’últim. S’acaba el vídeo. Era l’últim del joc.

La història es remunta al dia 8 de maig de 2011. Encara érem a Caldes. Dia que empreníem el viatge rumb a l’est. Entre amics, motos, nervis, il·lusió, família, veïns, fotos… apareix la boja i sorprenent Helena (www.helenapielias.cat). Ens fa a mans un pen drive dins d’una capseta transparent. Les seves indicacions són ben clares: aquesta nit, la vostra primera nit del viatge, allà on sigueu, poseu el pen drive al portàtil i seguiu les instruccions. A l’habitació del hostel de Nîmes vam fer el que l’Helena ens havia indicat i ens vam emocionar moltíssim. El títol de la primera carpeta que hi havia al pen drive era “Obrir la primera nit / Què és això / Instruccions d’ús”. Era un arxiu de vídeo. En ell hi sortia l’Helena amb la Poma, la seva gosseta. Ella mateixa, amb altres amics, coneguts, família i éssers estimats ens proposaven un joc. Sense saber-ho ens emportàvem tota una bona colla de gent de viatge amb nosaltres. Cada arxiu de vídeo tenia una data i aquesta era el dia que, segons les instruccions, teníem permís per obrir-los.

I així ho vam fer. Un joc que duraria tot el viatge i amb el qual ens hem emocionat moltes vegades. I ens hem endut una bona colla de gent durant tots els mesos que hem estat fora. Per ordre d’aparició, a l’Albert, l’Araceli, l’Ariadna, l’Abril, l’Arnau, el Toni, l’Estel, la Maria, el Joan, la Mireia, el Joan, l’Auger, l’Aniol, l’Arnau, l’Aina, la Mireia, el Mana, la Saray, el Jordi, la Roser, el Jordi, la Núria, la Laura, el Miquel, la Montse, el Xavi, els dimonis escuats, l’Albert, el Pedro, el Montxi, l’Albert, la Judith, l’Emma, el Marc, la Núria, la Montse, la Sílvia, el Jaume, el Nolo, la Teresa, la Berta, la Pili, la Magda, el Xavi, el Vicenç, la Montse, la Teresa, el JG, la Pilar, el Ciscu, el Toni, les Núries, la Teresa, el Joan, el Carles, la Gisela, el Nil, l’Èlia i la Marta. El darrer vídeo de tots, amb el títol “Rumb de tornada”, ens mostra els moments del dinar de comiat que vam compartir a Can Rius amb amics, amics i més amics. Fa gairebé un any.

A tots i a totes, MOLTES GRÀCIES per la sorpresa i sobretot per venir amb nosaltres RUMB A L’EST!

Aquí us deixem els moments finals de l’últim vídeo, una animació de la Núria Tussa. Gràcies Núria. Gràcies Helena per aquest curro!

8 responses to “L’ÚLTIM VÍDEO DEL JOC

 1. Gràcies a vosaltres per l’aire fresc que ens feu arrribar…
  D’aqui a molt poc… dinar de benvinguda a Can Rius !!!!!

 2. Ens va fer molta il-lusió que l’ Helena ens gravés perqué cada 15 dies tinguessiu un record dels amics i familiars.
  Així heu estat acompanyats de tots els que us estimem durant tot el viatge.
  GRÀCIES HELENA. ETS UN CRACK.

  MARIA I JOAN.

 3. Quan l’Elena ens va trucar per fer el vídeo li vàrem dir que si sense saber exactament què hauríem de fer, però les idees van anar sortint i celebrar l’aniversari del Francesc, el sopar de Nadal i el dia reis al mes de març va ser una cosa molt divertida. Moltes gràcies Helena!!!
  Molts petons.
  Papa

 4. jejee, realment heu penjat l’última part! jo el voldré veure tot eh!? exprimiu aquests últims dies que ja tenim moltes ganes de veure-us i trigarem un temps a deixar-vos marxar!

 5. Bufff, ya se empieza a ver el final del camino, ¿no?
  ¿ganas de llegar o de seguir?
  Una abraçada.

 6. Ostres, Raq, que ja tornes…..tenim ganes de veure’t!

 7. Com van els nervis per la tornada? Ja en teniu ganes de respirar els aires d’aquí un altre cop?Bueno, ja tinc ganes de fer el dinar de benvinguda, ja avisareu, oi?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s