PATAGÒNIA. PARC NACIONAL LOS GLACIARES

Després d’un petit canvi de plans per enxampar a la resta de la família, vam anar directes cap a El Calafate. La ruta 3, va resultar monòtona, pesada i en part amb força vent, però era la via més ràpida cap al sud. Pel camí vam parar a visitar al Jaime i la Maria José, una parella motera de Trelew que vam conèixer per un fòrum de motos d’internet i que ens va acollir a casa seva. Ser “motoquero”, com diuen ells, té certs avantatges en aquest país…

Com en una cita a cegues, ens presentàvem en un alberg a El Calafate amb la intenció de retrobar-nos amb la Teresa, la Berta i el Nolo. Al cap d’un parell d’horetes ja els teníem allà, una mica cansats i empolsegats, explicant les seves aventures recorrent Argentina amb un cotxe de lloguer!

El Calafate està situat al costat del Lago Argentino, entra la planura i la gran barrera dels Andes i és la porta d’accés al sector sud del Parc Nacional Los Glaciares.   El parc està dividit en dos sectors: el nord i el sud.  Muntanyes, llacs, boscos i coronat pel Camp de Gel Patagònic, una enorme massa de gel que origina més de dues-centes glaceres, entre les quals destaca, com a rei indiscutible, el Perito Moreno, situat només a 80 km d’El Calafate,  una de les masses de gel més dinàmiques i accessibles del món.

El dis següent vam anar cap al parc a veure el Perito Moreno.  A mig camí, des del mirador El suspiro, ja comences a al·lucinar amb la seva magnitud… és una impressionant, descomunal i imponent massa de gel que brolla enmig de les muntanyes.

Quan arribes a prop de la glacera, 4.000 m de passarel·les et permeten veure’l des de tots els angles.  Però no només s’ha de veure, també s’ha d’escoltar com espetega el cor de la glacera i com  s’esqueixen columnes de gel que es desplomen i esclaten amb soroll esfereïdor sobre el llac plàcid i tranquil. Una meravella de 60m d’alt i 5km d’ample que fa que les càmeres de fotos dels visitants es disparin gairebé soles de forma obsessiva.

El Chaltén és l’altra població important de la zona i el punt de partida per explorar el sector nord del Parc Nacional Los Glaciares.  Està situat molt a prop de llac Viedma i el que més impressiona quan estàs a punt d’arribar al poble, és la visió d’un marc natural incomparable: muntanyes entre les quals destaquen el Fitz Roy (3.405m) i el Cerro Torre (3.102m).

El Chaltén és el poble més jove d’Argentina, i va ser creat l’any 1985 per fixar la territorialitat argentina de la zona.  L’anomenen la capital nacional del trekking, i es veu insignificant al voltant del massís que l’envolta, plegat d’escaladors i excursionistes que volen gaudir del paisatge i de la natura en aquest racó de món on s’hi troba el cim més emblemàtic de la Patagònia Argentina.

I després d’haver estat uns dies amb la família visitant, gaudint i fent trekkings per Los Glaciares, a nosaltres ens esperaven més parcs nacionals, Tierra de fuego i la fi del món i a ells el retorn cap a Buenos Aires i més tard un vol que els retornaria cap a casa.   Gràcies per venir i per compartir una part del  viatge amb nosaltres!

Clica la foto per veure la presentació:

4 responses to “PATAGÒNIA. PARC NACIONAL LOS GLACIARES

 1. Hola macos!
  Veient les fotos tan espectaculars, encara tenim mès ganes d’anar a visitar el Perito Moreno. Tard o d’hora haurem de fer un pensament, je, je.
  Un petonàs. Muà, muà, muà……………………………….

  MAMA i JOAN

 2. Jaumot "desasustao"

  Felicitats i enhorabones!
  Primer per haver recuperat el tercer membre de l’expedició
  Segón per la redacció de l’aventura, se n’haurà de fer un llibre, de tot aquest material (1)
  I tercer per haver aconseguit finalment fer-me molta enveja!!!
  Sou a un recó de món que sempre m’ha captivat i que és força improbable que pugui visitar mai!
  Llàstim de no haver connectat abans enviar una abraçada a l’altra punta de món a un bon troç de familia.((2)
  En fi, que molta sort, que en seguiu gaudint molt!
  Despedida y cierre… piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
  Ai no!
  (1) perdoneu, però com que també sóc una mica lletraferit com l’Assumpta, no em puc estar de dir que “avatntatge” és masculí i que, per tant Ser Motoquero en aquell país te certs avantatges, no certes avantatges
  (2) em podeu fer un petit favor i enviar-me la foto amb la familia amb el glaciar al darrera…. m’agrada molt! Merci!
  Una gran abraçada!

 3. Hola parella, com a participant d’una part del vostre viatge juntament amb la mare (del Francesc) i la Berta (germana del 6Q) només puc dir que ens ho vam passar molt bé malgrat els petits entrebancs que vam patir. Van ser uns dies molt macos amb un temps espectacular que ens van permetre conèixer una petita part del planeta i que al mateix temps te una extensió molt gran si la comparem amb el que estem acostumats a Europa.
  Molts petons!!!
  Papa

 4. Hola parella aixó ja comença á perfilar el gran éxit.
  Feu una enveja que deu ni do .
  Felicitats i endevant .

  Porteu més experiencies vosaltres dos amb uns mesos que d ‘altres amb tota una vida.

  Fins aviat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s